Elektroterapi frem for medicin

Kroppen gennem tiden.

Menneskets krop er ikke bygget til at sidde på kontorstole eller ligge på sofaen hele dagen. Menneskets krop blev oprindeligt brugt til at vandre langt, gå på jagt, hive rødder op af jorden, dyrke jorden og bygge egne huse. I dag ser kroppens brug helt anderledes ud for de fleste, og aldrig har der været så mange, der døjer med ondt i ryggen. Fysioterapien lever højt på denne omvæltning, og det samme gør fitnesscentre. Netflix har absolut ikke hjulpet på menneskets muskelmasse.

Det nye for ryggen

Firmaet Tenso har opfundet en måde at massere på afstand. Det gøres via en applikation, der forbindes til en gadget udformet som en sommerfugl. Denne sommerfugl lægges ovenpå et par gelepuder og aktiveres via applikationen. Når programmet kører, sender gadgeten signaler gennem gelepuderne, der frigør smertelindrende endorfiner. Gelepuderne må kun bruges ca. otte gange, herefter mister de effekt, og så skal der et par nye til. Måden at smertelindre på er unik og giver et godt peg om fremtiden. Denne smertelindring belaster ikke nyrerne eller maven med de skrappere smertestillende piller. En behandling via tens kan bestilles som abonnement og vil selvfølgelig opveje den omkostning, man ellers ville have til smertestillende medicin, kiropraktor eller fysioterapeut. Behandlingen virker på skuldre- og nakkesmerter, lændesmerter, hovedpine, muskelsmerter og ledsmerter. Er man gravid eller har pacemaker og/eller hjerteproblemer, bør behandlingen kun foregå i samråd med egen læge.

 

Rejs dig op

At bruge en gadget med svagtgående strøm til at blokere for smerteimpuls og løsgive endorfinerne kan være en god løsning på kort sigt. Behandlingen er dog kun en symptombehandling, og det kan derfor anbefales at arbejde på at årsagsbehandle sideløbende. F.eks. at styrke det svækkede område med øvelser og dermed bygge led- og muskelstyrke op. Jeg har gennem mine talrige eksamener oplevet, at min ryg, skuldre og nakke er blevet belastet ved at sidde og læse og dermed ikke røre mig. Efterhånden har jeg lært, at eksamenslæsningen skulle kombineres med træning i fitnesscenter for at få de centrale muskler styrket.