Diner transportable har nu en helt anden betydning

I tidligere tider, som er blot få årtier siden, var det diner transportable, når man bestilte festmaden ude og fik den transporteret hjem. Maden var helt færdiglavet og skulle kun lige anrettes. Dette fænomen eksisterer i høj grad stadig, og søger man på nettet, dukker der masser af links op.

En anden type ‘diner transportable’ er imidlertid ved at stadfæste sig i Danmark. Fænomenet er måltidskasser, der bringes lige til kundens dør, om det er i stuen eller på 3. sal. Måltidskasser kan være forberedt på forskellige måder. Ved nogle kasser får man det hele som råvarer, men med opskrifter i, og så er det bare om at gå i gang. Ved andre er maden tilberedt delvist eller helt, så kunden skal lave et minimum. På denne måde kan man sidde hjemmefra og svælge i forskellige retter, der kan bringes direkte til døren.

Vil man gerne selv designe, så kan man selv udvælge opskrifter og få udvalgte købmænd til at sende varerne ud.