Arbejdsmiljø

Selvom det måske lyder lidt støvet og til dels også lidt kedeligt, når man hører ordet arbejdsmiljølov, så er det en vigtig del, som skal være et fast holdepunkt på alle danske arbejdspladser. Det er nemlig sådan, at arbejdsmiljøloven handler om arbejdsmiljøet i de danske virksomheder, og jo bedre et arbejdsmiljø der er rundt omkring, jo bedre har de enkelte medarbejdere det også.

Hos virksomheden Arbejdsmiljøgruppen kan man tage forskellige kurser indenfor arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøgruppen udbyder blandt andet den lovpligtige arbejdsmiljøudddannelse, hvor man som kursist lærer, hvordan man både kan styre men også forbedre arbejdsmiljøet på sin arbejdsplads. Uddannelsen berører en række områder, som gør sig gældende i forhold til arbejdsmiljø. Herunder kan eksempelvis nævnes, at man lære, hvordan man selv kan påvirke og udvikle arbejdsmiljøet på sin arbejdsplads, forskellige metoder til at arbejde med det psykiske arbejdsmiljø samt de pligter og ansvar, man har både som leder såvel som medarbejder i forhold til arbejdsmiljøloven.

Arbejdsmiljø dækker over mange ting, og det gælder både det fysiske såvel det psykiske arbejdsmiljø. Ting som hører ind under det fysiske arbejdsmiljø er eksempelvis påklædning af korrekt arbejdstøj, hvis man eksempelvis arbejder i beskidte miljøer, det er indeklima, og det er rengøring samt andre ting, der handler om tingene omkring en. Ting som arbejdsstillinger og fysisk belastning, er også faktorer, som hører ind under det fysiske arbejdsmiljø. Af det psykiske arbejdsmiljø tæller eksempelvis, hvordan det sociale klima er på arbejdspladsen, om man mobber hinanden, eller om man har et støttende og opbakkende miljø blandt kollegaer såvel som ledere og generelt hvordan medarbejderne har det mentalt.

Vil man læse mere om Arbejdsmiljøgruppen, kan dette gøres på https://arbejdsmiljoegruppen.dk/